Naaipatronen

Heb je ook altijd moeite met naaipatronen lezen, of vind je het zo ingewikkeld dat je er nog niet aan bent begonnen? In de 2,5 uur durende workshop Naaipatronen Overtrekken leer ik je alles om zelfstandig een naaipatron over te trekken en uit de stof te knippen. We gaan o.a. in op de volgende vragen:

  • Waar moet ik op letten bij de maat nemen? Wat is patroontoeslag?
  • Wat doe ik als ik tussen 2 maten inzit?
  • Hoeveel en welke soort stof heb ik nodig? Waar kan ik de materiaallijst vinden?
  • Hoeveel naadtoeslag en zoomtoeslag moet ik aanknippen?
  • Hoe leg ik alle patroondelen juist op de stof? Waar moet ik allemaal rekening mee houden?
  • …en uitleg over ingewikkelde patroontermen, van vleug tot recht-van-draadlijn!

We gaan werken met voorbeelden uit o.a. La Maison Victor, Knipmode, Fibre Mood en Burdastyle. We oefenen eerst op schaal en aan het einde van de workshop trek je een zelf meegebracht patroon over, of je kiest eentje uit de aanwezige magazines.

Informatie

Locatie: Handwerkstudio Leiden (adres & route)
Datum & tijd: ntb
Kosten: € 45,- inclusief materiaalpakket

Zelf meenemen: stofschaar, papierschaar, krijt / stofmarker / zacht (4B) potlood, geodriehoek en liniaal, en een eigen naaipatroon uit bijv. een magazine als La Maison Victor.

Inschrijven: stuur een mailtje naar handwerkstudioleiden@gmail.com. Vermeld daarbij welk patroon je graag wilt leren overtrekken.

Workshopleider

Mardie Feikens

Ik ben begonnen met naaien op mijn 15e en eigenlijk nooit meer gestopt. Ik ben begonnen met fantasy- en middeleeuwse kostuums voor Castlefest en Elfia. Sinds een paar jaar naai ik al mijn eigen kleding uit een duurzame overtuiging. Hier teken ik ook meestal mijn eigen patronen voor.

Sinds eind 2014 geef ik naailes bij Handwerkstudio Leiden, eerst aan beginners en nu aan gevorderden. Daarnaast geef ik ook diverse naai-gerelateerde workshops, van textielkennis tot lockmachine. Ik vind het leuk om je te helpen zelfvertrouwen te kweken om zo je eigen ideeën waar te maken!

Etsy shop | Instagram | Blog