Lockmachine

Studio gesloten door lockdown (14 dec 2020)

Handwerkstudio Leiden is vanwege de lockdown gesloten t/m tenminste 9 februari 2021. Als naaischool vallen wij onder het HBO / volwassenenonderwijs. Hou ons in de gaten via social media of de nieuwsbrief om te zien wanneer onze cursussen en workshops weer hervatten.

Meer informatie op rijksoverheid.nl

This workshop is only taught in Dutch. If you want to follow an English serger workshop please email me at handwerkstudioleiden@gmail.com!

dav

Heb jij een lockmachine gekregen of denk je erover om er een aan te schaffen, maar weet je niet zo goed wat je ermee moet? Kom naar de Workshop Lockmachine en leer de basis van het inrijgen en afstellen van de lockmachine. Neem zelf je lockmachine mee, of gebruik een van de machines op de Studio. Je hoeft geen stof of garens mee te nemen, maar wel een stofschaar en spelden (i.v.m. corona).

Locatie: Handwerkstudio Leiden (adres & route)
Kosten: €35,- inclusief lockmachine, oefenmaterialen, koffie / thee / koek
Datum & tijd: NTB – schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de data

Inschrijven: stuur een mailtje naar handwerkstudioleiden@gmail.com.

Wil je een lockmachine van de studio gebruiken? Vermeld dit dan in je email. Ik heb 2 lockmachines beschikbaar.

Verschil lockmachine & coverlockmachine

Een lockmachine stikt de panden aan elkaar en werkt ze tegelijk af, waarbij je een nette en elastische steek krijgt. In de workshop leer je werken met de lockmachine en bijbehorende techieken: locken 4-draads, locken 3-draads, rolzomen, boord aanzetten en vals boorden.

Een coverlock maakt mooie rekbare zomen zoals je ze in T-shirts ziet. Een lockmachine kan geen zomen stikken en dit wordt ook niet behandeld in de workshop. Wees je er dus van bewust voor je de workshop volgt.