Lockmachine

This workshop is only taught in Dutch. If you want to follow an English serger workshop please email me at handwerkstudioleiden@gmail.com!

dav

Heb jij een lockmachine gekregen of denk je erover om er een aan te schaffen, maar weet je niet zo goed wat je ermee moet? Kom naar de Workshop Lockmachine en leer de basis van het inrijgen en afstellen van de lockmachine. Neem zelf je lockmachine mee, of gebruik een van de machines op de Studio. Je hoeft geen stof of garens mee te nemen, maar wel een stofschaar en spelden (i.v.m. corona).

Verschil lockmachine & coverlockmachine

Een lockmachine stikt de panden aan elkaar en werkt ze tegelijk af, waarbij je een nette en elastische steek krijgt. In de workshop leer je werken met de lockmachine en bijbehorende techieken: locken 4-draads, locken 3-draads, rolzomen, boord aanzetten en vals boorden.

Een coverlock maakt mooie rekbare zomen zoals je ze in T-shirts ziet. Een lockmachine kan geen zomen stikken en dit wordt ook niet behandeld in de workshop. Wees je er dus van bewust voor je de workshop volgt.

Locatie: Handwerkstudio Leiden (adres & route)
Kosten: €45,- inclusief lesboek, oefenmaterialen, koffie / thee / koek (en eventueel gebruik lockmachine op de studio)
Zelf meenemen: spelden, stofschaar, krijt of stofmarker, eventueel je eigen lockmachine met alle accessoires en (zeer belangrijk) handleiding!

Data lockmachineworkshops najaar 2021

  • Za 16 okt 10:00 – 15:00 (pauze 12:30) Verzet naar 13 nov, maar helaas al vol!
  • Za 27 nov 10:00 – 15:00 (pauze 12:30) Vol!
  • Za 11 dec 10:00 – 15:00 (pauze 12:30)

Inschrijven: stuur een mailtje naar handwerkstudioleiden@gmail.com. Vermeld hierbij de datum van de workshop die je wilt volgen en of je je eigen lockmachine meeneemt.