Lockmachine

This workshop is only taught in Dutch. If you want to follow an English serger workshop please email me at handwerkstudioleiden@gmail.com!

Heb jij een lockmachine gekregen of denk je erover om er een aan te schaffen, maar weet je niet zo goed wat je ermee moet? Kom naar de Workshop Lockmachine en leer de basis van het inrijgen en afstellen van de lockmachine. Neem zelf je lockmachine mee, of gebruik een van de machines op de Studio. Je hoeft geen stof of garens mee te nemen, maar wel een stofschaar en spelden (i.v.m. corona).

Verschil lockmachine & coverlockmachine

Een lockmachine stikt de panden aan elkaar en werkt ze tegelijk af, waarbij je een nette en elastische steek krijgt. In de workshop leer je werken met de lockmachine en bijbehorende techieken: locken 4-draads, locken 3-draads, rolzomen, boord aanzetten en vals boorden.

Een coverlock maakt mooie rekbare zomen zoals je ze in T-shirts ziet. Een lockmachine kan geen zomen stikken en dit wordt ook niet behandeld in de workshop. Wees je er dus van bewust voor je de workshop volgt.

Informatie

Locatie: Handwerkstudio Leiden (adres & route)
Kosten: €55,- inclusief lesboek, oefenmaterialen, koffie / thee / koek (en eventueel gebruik lockmachine op de studio)
Zelf meenemen: spelden, stofschaar, krijt of stofmarker, eventueel je eigen lockmachine met alle accessoires en (zeer belangrijk) handleiding!

Tijd: 10:00 – 15:00 (pauze 12:30 – 13:00)
Datum: de lockmachineworkshops voor de zomer worden snel ingepland. Hou deze pagina in de gaten voor de volgende datum of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven: stuur een mailtje naar handwerkstudioleiden@gmail.com. Vermeld hierbij de datum van de workshop die je wilt volgen en of je je eigen lockmachine meeneemt.

Workshopleider

Mardie Feikens

Ik ben begonnen met naaien op mijn 15e en eigenlijk nooit meer gestopt. Ik ben begonnen met fantasy- en middeleeuwse kostuums voor Castlefest en Elfia. Sinds een paar jaar naai ik al mijn eigen kleding uit een duurzame overtuiging. Hier teken ik ook meestal mijn eigen patronen voor.

Sinds eind 2014 geef ik naailes bij Handwerkstudio Leiden, eerst aan beginners en nu aan gevorderden. Daarnaast geef ik ook diverse naai-gerelateerde workshops, van textielkennis tot lockmachine. Ik vind het leuk om je te helpen zelfvertrouwen te kweken om zo je eigen ideeën waar te maken!

Etsy shop | Instagram | Naaiblog