Lockmachine

Studio gesloten i.v.m. lockdown

Helaas is ook Handwerkstudio Leiden voor onbekende tijd gesloten door de 3e lockdown, die op 14 december 2020 van kracht is geworden.

Het crisisteam van gemeente Leiden bepaalt wanneer de naaischolen in Leiden weer open mogen. Iedere gemeente hanteert andere richtlijnen, daarom kunnen de naaischolen in o.a. Amsterdam en Den Haag wel open.

We kunnen alleen afwachten wanneer de culturele instellingen (waar wij nu onder vallen) weer open mogen. We hopen op jullie begrip en geduld in deze situatie ♥️

Meer informatie over het coronavirus

This workshop is only taught in Dutch. If you want to follow an English serger workshop please email me at handwerkstudioleiden@gmail.com!

dav

Heb jij een lockmachine gekregen of denk je erover om er een aan te schaffen, maar weet je niet zo goed wat je ermee moet? Kom naar de Workshop Lockmachine en leer de basis van het inrijgen en afstellen van de lockmachine. Neem zelf je lockmachine mee, of gebruik een van de machines op de Studio. Je hoeft geen stof of garens mee te nemen, maar wel een stofschaar en spelden (i.v.m. corona).

Locatie: Handwerkstudio Leiden (adres & route)
Kosten: €35,- inclusief lockmachine, oefenmaterialen, koffie / thee / koek
Datum & tijd: NTB – schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de data

Inschrijven: stuur een mailtje naar handwerkstudioleiden@gmail.com.

Wil je een lockmachine van de studio gebruiken? Vermeld dit dan in je email. Ik heb 2 lockmachines beschikbaar.

Verschil lockmachine & coverlockmachine

Een lockmachine stikt de panden aan elkaar en werkt ze tegelijk af, waarbij je een nette en elastische steek krijgt. In de workshop leer je werken met de lockmachine en bijbehorende techieken: locken 4-draads, locken 3-draads, rolzomen, boord aanzetten en vals boorden.

Een coverlock maakt mooie rekbare zomen zoals je ze in T-shirts ziet. Een lockmachine kan geen zomen stikken en dit wordt ook niet behandeld in de workshop. Wees je er dus van bewust voor je de workshop volgt.

Ik ben Mardie en ik naai al sinds ik 15 was. Ik maak zowel mijn eigen kleding als kostuums voor evenementen zoals Castlefest en Elfia. Hier teken ik ook meestal mijn eigen patronen voor.

Sinds eind 2014 geef ik naailes bij Handwerkstudio Leiden. Ik vind het leuk om je te helpen zelfvertrouwen te kweken om zo je eigen ideeën waar te maken.