WORKSHOP AFWERKEN ALS EEN PRO

Hoe je je zelfgemaakte kledingstuk afwerkt maakt het verschil tussen ‘wel aardig’ en ‘geweldig’.

In deze workshop gaan we uitgebreid in op het afwerken met bias band; je gaat het zelf maken en verwerken. Je leert hoe je het moet knippen en hoe je met de bias band-maker om moet gaan. Bias band kan op verschillende manieren worden bevestigd, dit gaan we ook oefenen.

Daarnaast kijken we naar de rolzoom, de meeste naaimachines hebben daar een speciaal voetje voor maar we kunnen ook makkelijk zelf rolzomen maken.

Aan het eind van de workshop heb je inzicht in het gebruik van de bias band maker en weet je hoe bias band toegepast wordt.

Afwerken wordt vanaf nu een stuk makkelijker!

Informatie

Tijdsduur: 3,5 uur
Kosten: €37,50 inclusief materiaal
Deelnemers: maximaal 6 personen
Wanneer: dinsdag 29 november van 13.30 tot 17.00 uur

Locatie: Handwerkstudio Leiden (adres & route)
Inschrijven: stuur een email naar saskiadezee@telfort.nl 

IMG-20190612-WA0001.jpg

Workshopleider

Saskia de Zee

Wie ben ik?

Na het behalen van mijn diploma aan de lerarenopleiding in de vakken tekenen en textiele werkvormen (1989) leek het me spannender om theater te gaan maken dan voor de klas te staan.

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring in het naaien van kostuums voor theater. Daarnaast heb ik special effects gemaakt voor film en reclame met textiel als specialisatie.

Tegenwoordig maak ik ook unieke kledingstukken van gerecycled materiaal omdat ik vind dat mode duurzamer moet worden. (www.etsy.com/nl/shop/LUREaLURE)

Mijn benadering van het naaien van kledingstukken is hier op gebaseerd. Ik kan goed patroon tekenen en weet veel van textiel. In mijn lessen leer je goed te kijken en door te leren naaien draag je bij aan een duurzamer levensstijl.

Etsy Shop | Facebook | Instagram