Workshops

Studio (gedeeltelijk) heropend!

Handwerkstudio Leiden is vanaf 25 mei 2021 weer open, o.a. voor inlooplessen voor gevorderden! Je bent welkom om aan je eigen project te werken op je eigen werkplek, waarbij je vragen kunt stellen aan de cursusleider. Uiteraard corona-proof, op 1,5 meter afstand en met mondkapje op tijdens de gehele les.

De beginnerscursussen worden op dit moment ingepland – houd de website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Meer informatie over het coronavirus

Masterclass Stoffen

Leer alles over stoffen, hoe en waar ze van gemaakt zijn, wat je ermee kunt, en waar je op moet letten bij de stofkeuze voor je naaiproject. Inclusief stalenboekje!

Flared Pants

Tijdens de workshop Flared Pants naaien leer je in een ochtend je eigen hippe broek naaien naar een patroon uit Knipmode.

Masterclass Ritsen

Ritsen blijven lastig, zelfs voor de ervaren naaister! Tijdens deze Masterclass fris je je ritsenkennis weer op. Inclusief materiaalpakket en video’s.

Masterclass Naaipatronen

Leer alles over naaipatronen lezen, van stofkeuze tot patroondelen uitknippen met de juiste naad- en zoomtoeslag. Inclusief materiaalpakket.

Afwerken

Leer een rok maken aan de hand van je eigen maten zodat deze altijd perfect past. We beginnen met een ruimtelijke vorm (een vaas of iets dergelijks) om te zien wat nu eigenlijk een patroon is en hoe we dat kunnen manipuleren en aanpassen.

Applicaties

Leer een rok maken aan de hand van je eigen maten zodat deze altijd perfect past. We beginnen met een ruimtelijke vorm (een vaas of iets dergelijks) om te zien wat nu eigenlijk een patroon is en hoe we dat kunnen manipuleren en aanpassen.

Brioche Breien

In deze workshop leer je brioche breien met twee kleuren, het lezen van patronen (basispatronen brioche) en hoe minderen en meerderen gaat bij brioche breien.

Haaktechnieken

Ben je geen beginnend haakster meer maar op zoek naar leuke, nieuwe technieken? Wilma heeft een aantal uitdagende workshops gepland omtrent Haaktechnieken.

Haken

In de workshop haken leer je de basissteken van het haken, zodat je
daarmee verder kunt naar wat moeilijkere steken

Lockmachine

Heb jij een lockmachine gekregen of denk je erover om er een aan te schaffen, maar weet je niet zo goed wat je ermee moet? Kom naar de Workshop Lockmachine en leer de basis van het inrijgen en afstellen van de lockmachine. 

Mondmaskers

In deze workshop leer je je eigen stoffen mondmasker naaien op de naaimachine. Kies uit de leukste katoentjes en maak je mondmaskers precies op maat. Daarnaast leer je tijdens deze workshop de basis van naaien op de naaimachine: garen inrijgen, afstellen en steken kiezen.