Team

We hebben een klein team van getalenteerde creatievelingen met veel vaardigheden en ervaring. We houden van wat we doen, en we doen het met passie. We kijken ernaar uit met je samen te werken.

Caro

Ik ben Caro en ik ben sinds 2010 zelfstandig boekbinder. Mijn werk bestaat voornamelijk uit maatwerk-opdrachten voor particulieren en kunstenaars. Meestal zijn dat speciale boeken en albums, maar de laatste twee jaar ben ik me steeds meer gaan specialiseren in het maken van dozen.


Mardie

Ik ben Mardie en ik naai al sinds ik 15 was. Ik maak zowel mijn eigen kleding als kostuums voor evenementen zoals Castlefest en Elfia. Hier teken ik ook meestal mijn eigen patronen voor.

Sinds eind 2014 geef ik naailes bij Handwerkstudio Leiden. Ik vind het leuk om je te helpen zelfvertrouwen te kweken om zo je eigen ideeën waar te maken.


Saskia

Ik ben kostuum en decorontwerper voor theater. Ik vind het heerlijk om dingen te maken en met materiaal te spelen. We zijn zo rijk, er is zo’n overvloed aan materiaal. Ik weet zeker dat we veel meer met het materiaal om ons heen kunnen dat dat we nu doen.

Ik maak rokken en jassen van geupcyclede borduurwerken, tapijten en andere reststoffen uit de kringloop.


Wilma

Wilma

Ik ben Wilma en ik brei al sinds mijn 5e jaar. Dit leerde ik van oma. Het duurde tot mijn 11e totdat er een eerst product werd geleverd: een zwarte trui met V-hals. Daar was ik heel trots op. Daarna heb ik nog vele andere truien, vesten, sjaals, omslagdoeken en ook sokken gebreid. Graag leer ik jou hoe je zelf jouw eigen creatie kan maken.

Ik hoop je te zien op breiles! ~Wilma

Alieke

Mijn naam is Alieke Hoogenboom en ik ben trotse eigenares van Studio Piek. Sinds ik in 2017 mijn eerste naaicursus volgde, wil ik eigenlijk niets liever. Ik word blij van stoffen, prints en het maken van mooie items op de naaimachine.

Ik maak babykleding en accessoires, maar ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen. Stay tuned!

Naast mijn werk voor Studio Piek geef ik wekelijks naailes bij Handwerkstudio Leiden.


Elzemieke

Ik ben Elzemieke en eind 2016 startte ik als echte leek bij Handwerkstudio Leiden en vanaf dat moment is kleding maken een uit de hand gelopen hobby. Sinds 2020 ben ik een van de docenten bij de studio en in hetzelfde jaar ben ik gestart met de costumière opleiding aan de modevakschool. Ik hoop dat ik je veel kan leren over over hoe bijvoorbeeld een naaimachine werkt, wat naadtoeslag is en hoe lees je zo’n ingewikkeld naaipatroon nou eigenlijk. Maar vooral hoop ik dat je er veel plezier in hebt en je met een glimlach en een trots gevoel met je een eigen gemaakte tas/etui/vest/t-shirt/broek/jurk naar buiten loopt!

Vind je het leuk om te zien wat ik zoal maak? Sinds dit jaar zet ik dit ook online op instagram.com/elzkling


Studiomaatjes

Jaap de Raat

Kunstenaar

Wij delen sinds april 2020 onze ruimte in het Stadsbouwhuis met fotokunstenaar Jaap de Raat. Hij gebruikt de oude archiefkamer als doka waar hij unieke afdrukken maakt met een oog voor landschap, architectuur en textuur.