Team

We hebben een klein team van getalenteerde creatievelingen met veel vaardigheden en ervaring. We houden van wat we doen, en we doen het met passie. We kijken ernaar uit met je samen te werken.

Alieke

Mijn naam is Alieke Hoogenboom en ik ben trotse eigenares van Studio Piek. Sinds ik in 2017 mijn eerste naaicursus volgde, wil ik eigenlijk niets liever. Ik word blij van stoffen, prints en het maken van mooie items op de naaimachine.

Ik maak babykleding en accessoires, maar ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen. Stay tuned!

Naast mijn werk voor Studio Piek geef ik af en toe naaiworkshops bij Handwerkstudio Leiden zoals de workshop Flared Pants Naaien.

Website | Instagram | Etsy


Caro

Ik ben Caro en ik ben sinds 2010 zelfstandig boekbinder. Mijn werk bestaat voornamelijk uit maatwerk-opdrachten voor particulieren en kunstenaars. Meestal zijn dat speciale boeken en albums, maar de laatste twee jaar ben ik me steeds meer gaan specialiseren in het maken van dozen.

Website | Etsy


Elzemieke

Ik ben Elzemieke en eind 2016 startte ik als echte leek bij Handwerkstudio Leiden en vanaf dat moment is kleding maken een uit de hand gelopen hobby. Sinds 2020 ben ik een van de docenten bij de studio en in hetzelfde jaar ben ik gestart met de costumière opleiding aan de modevakschool. Ik hoop dat ik je veel kan leren over over hoe bijvoorbeeld een naaimachine werkt, wat naadtoeslag is en hoe lees je zo’n ingewikkeld naaipatroon nou eigenlijk. Maar vooral hoop ik dat je er veel plezier in hebt en je met een glimlach en een trots gevoel met je een eigen gemaakte tas/etui/vest/t-shirt/broek/jurk naar buiten loopt!

Vind je het leuk om te zien wat ik zoal maak? Sinds dit jaar zet ik dit ook online op instagram.com/elzkling


Mardie Feikens

Ik ben begonnen met naaien op mijn 15e en eigenlijk nooit meer gestopt. Ik ben begonnen met fantasy- en middeleeuwse kostuums voor Castlefest en Elfia. Sinds een paar jaar naai ik al mijn eigen kleding uit een duurzame overtuiging. Hier teken ik ook meestal mijn eigen patronen voor.

Sinds eind 2014 geef ik naailes bij Handwerkstudio Leiden, eerst aan beginners en nu aan gevorderden. Daarnaast geef ik ook diverse naai-gerelateerde workshops, van textielkennis tot lockmachine. Ik vind het leuk om je te helpen zelfvertrouwen te kweken om zo je eigen ideeën waar te maken!

Etsy shop | Instagram | BlogSaskia de Zee

Wie ben ik?

Na het behalen van mijn diploma aan de lerarenopleiding in de vakken tekenen en textiele werkvormen (1989) leek het me spannender om theater te gaan maken dan voor de klas te staan.

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring in het naaien van kostuums voor theater. Daarnaast heb ik special effects gemaakt voor film en reclame met textiel als specialisatie.

Tegenwoordig maak ik ook unieke kledingstukken van gerecycled materiaal omdat ik vind dat mode duurzamer moet worden. (www.etsy.com/nl/shop/LUREaLURE)

Mijn benadering van het naaien van kledingstukken is hier op gebaseerd. Ik kan goed patroon tekenen en weet veel van textiel. In mijn lessen leer je goed te kijken en door te leren naaien draag je bij aan een duurzamer levensstijl.

Etsy Shop | Facebook | InstagramWilma

Ik ben Wilma en ik brei al sinds mijn 5e jaar. Dit leerde ik van oma. Het duurde tot mijn 11e totdat er een eerst product werd geleverd: een zwarte trui met V-hals. Daar was ik heel trots op. Daarna heb ik nog vele andere truien, vesten, sjaals, omslagdoeken en ook sokken gebreid.

Ik geef nu ook haak- en breilessen bij Handwerkstudio Leiden. Graag leer ik jou hoe je zelf jouw eigen haak- of breicreatie kan maken.Studiomaatjes

Jaap de Raat

Wij delen sinds april 2020 onze ruimte in het Stadsbouwhuis met fotokunstenaar Jaap de Raat. Hij gebruikt de oude archiefkamer als doka waar hij unieke afdrukken maakt met een oog voor landschap, architectuur en textuur.

jaapderaatphoto.com