Over Ons

Handwerkstudio Leiden is een creatieve groep ondernemers die samen cursussen en workshops omtrent handwerk organiseren.

Team Handwerkstudio Leiden

20150711_stempels04

Caro

honoriginal.etsy.com

Ik ben Caro en ik ben sinds 2010 zelfstandig boekbinder. Mijn werk bestaat voornamelijk uit maatwerkopdrachten voor particulieren en kunstenaars. Meestal zijn dat speciale boeken en albums, maar de laatste twee jaar ben ik me steeds meer gaan specialiseren in het maken van dozen.

MardieProfiel

Mardie

hanabachi.com

Ik ben Mardie en ik naai al sinds ik 15 jaar ben. Ik ben zeker niet van de oude stempel en werk met moderne technieken en natuurlijke lijnen. Naailes gaat voor mij over zelfvertrouwen kweken en problemen leren oplossen. Samen met mijn cursist wil ik werken aan je technieken en gewoontes om zo de mooiste dingen te kunnen naaien.

Profiel_Saskia

Saskia

lurealure.etsy.com

Ik ben kostuum en decorontwerper voor theater. Ik vind het heerlijk om dingen te maken en met materiaal te spelen. We zijn zo rijk, er is zo’n overvloed aan materiaal. Ik weet zeker dat we veel meer met het materiaal om ons heen kunnen dat dat we nu doen.


Handwerkstudio Leiden anno 2014

Handwerkstudio Leiden begon bij Liz, die in 2014 een creatieve studio genaamd Studio Creative Mix overnam aan de Middelstegracht in Leiden. Hier gaf ze zelf naaicursussen, en nodigde o.a. Caro uit voor een boekbindcursus en later Simone voor een Kledingruil. Simone verhuisde mee met Liz naar de volgende ruimte, de oude school aan de Lammeschanseweg. Eind 2014 kwam daar Mardie bij, die een van de naaigroepen van Liz overnam. 

De oude school was het thuis van de Studio tussen september 2014 en maart 2015. Begin 2015 stopte Liz met de studio om zich te focussen op het schrijven van haar boek. Simone, Caro en Mardie besloten om de studio inclusief meubels en naaimachines over te nemen, maar letterlijk tijdens het doorroeren van de verf kregen we een vervelende email – we moesten het pand eind april verlaten. Gelukkig kende Caro nog een leuk pandje in hartje Leiden, en konden we alsnog onze plannen voor de Handwerkstudio voortzetten. De verfpot ging dicht, en onze spullen in dozen. Al met al heeft de zoektocht naar nieuwe ruimte en de verhuizing krap twee weken om handen gehad – een record!  

In april 2015 verhuisde de Handwerkstudio naar Vollersgracht 14, in een klein hofje in hartje Leiden vlak achter de Xenos. Hier hebben we drie geweldige jaren beleefd waarin we de opening van het Papieratelier zagen, diverse Leidse Kleredagen hebben gehouden en natuurlijk ook de gewone handwerkcursussen hebben gegeven. Ama kwam ook bij het team, en nam in 2017 de brei- en haakcursus van Caro over voor een korte periode. 

Mid-2017 besloten we om een ander pand te zoeken, mede omdat drie van de vier handwerkdocenten de cursussen moeilijker konden combineren met hun vaste baan. Gelukkig bracht 2018 een nieuwe locatie in de oude basisschool aan het Ballonpad 2 te Leiden. Saskia van LUREaLURE sloot zich aan bij het team en geeft vanaf september 2018 de cursussen Upcycling en Moulage 1 & 2. De cursusruimtes worden gedeeld met Alyssa en Rosa, die beiden opslag zochten voor hun webshops. 

2019 zal in het teken staan van het uitbreiden van zowel het cursusaanbod als het opbouwen van een nieuw workshopaanbod op afspraak. Stay tuned!

Advertenties