Plus-size Patronen Aanpassen

Tijdens deze mini-cursus leer je om patronen aan te passen naar jouw maat zodat alles perfect past. De focus ligt op grote maten maar iedereen die worstelt met maatvoering is welkom, bijvoorbeeld als je een grote cupmaat of brede heupen hebt.

Deze cursus is voor gevorderde naaisters die al eerder met patronen hebben gewerkt. Twijfel je over je niveau? Stuur me dan een mailtje!


Informatie

Locatie: Handwerkstudio Leiden, Telderskade 46 Leiden (lokaal 10)
Data: do 18 juli, 25 juli, 1 aug en 8 aug 2019 VOL!
Tijd: 19:30 – 21:30

Kosten: €95,- inclusief oefenmaterialen, koffie/thee/koek
Zelf meenemen: hemdje en legging of maillot. Laatste les: eigen stof.

Er is ruimte voor max. 4 deelnemers. Je hoeft geen naaimachine mee te nemen.

Inschrijven: stuur een mailtje naar handwerkstudioleiden@gmail.com!


Simple Sew Grace Dress (4)

Lesprogramma

Les 1 (do 18 juli 2019)

Het doel van de cursus is een passende rok en top maken. Hierbij gaan we uit van een basispatroon dat Mardie op de studio heeft klaarliggen. Dit gaan we aanpassen aan ons eigen lichaam door middel van de volgende technieken:

  • Vergroting / verkleining cupmaat
  • Vergroting / verkleining lage heup
  • Vergroting buikje
  • Verkleining hals
  • “Swayback” (holle rug) aanpassing

Les 2 (do 25 juli 2019)

Les 2 en een deel van les 3 wordt besteed aan het maken van verschillende toilles aan de hand van jouw aangepaste patroon. Hierbij komen we zeker nog een paar verbeteringen tegen om door te voeren!

Les 3 (do 1 augustus 2019)

Tijdens de derde les maken we de toille af en kopieren we het nu perfecte patroon naar papier. Tevens laat Mardie zien hoe je dit patroon kunt gebruiken in combinatie met andere bronnen om je eigen patronen te ontwerpen.

Les 3 (do 8 augustus 2019)

De laatste les is gereserveerd voor het maken van de “echte” jurk in een door jouw meegebrachte modestof.


Cursusleider: Mardie Feikens

MardieProfiel

Ik ben Mardie en ik naai al sinds ik 15 jaar ben. In het begin maakte ik vooral kleine projectjes en werkte ik aan kostuums voor mezelf en voor vrienden om aan te doen naar events als Castlefest, Keltfest en Elf Fantasy Fair / Elfia. Tijdens mijn studie werd er via via gevraagd of ik naailes wilde geven voor 1 avond bij Handwerkstudio Leiden. Uiteindelijk heb ik samen met 2 andere creatievelingen de studio overgenomen en geef er nog steeds naailes in de avonden en op zondag.

Ik ben zeker niet van de oude stempel en werk met moderne technieken en natuurlijke lijnen. Naailes gaat voor mij over zelfvertrouwen kweken en problemen leren oplossen. Samen met jou wil ik werken aan je technieken en gewoontes om zo de mooiste dingen te kunnen naaien.

Tot ziens op naailes!

~ Mardie


Foto’s van eerdere workshops

 

 

Advertenties