Naailes

Wilde je altijd al leren naaien of heb je een naaimachine geërfd of gekregen en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Kom dan op naailes aan de Handwerkstudio Leiden!

Cursuskosten: €150,-
Duur: 8 weken (8 lessen van 2 uur)
Data & tijden: zie kopje “Groepen”

Tijdens de naailes leer je de basisvaardigheden van het naaien op de machine: inrijgen, afstellen, de juiste naalden en voetjes gebruiken, de juiste steken kiezen en problemen oplossen. Daarnaast leer je patronen overtrekken, lezen en volgen. We maken daarbij gebruik van een naaiboek dat speciaal voor deze cursus is ontwikkeld.

We werken met drie niveau’s: Basis 1, Basis 2 en Vervolg. Basis 1 is voor de absolute beginners onder ons, basis 2 voor de al iets ervaren mensen die nog veel willen leren, en vervolg is voor de gevorderde naaister die uitdagende projecten zoekt. Bekijk hier meer informatie over de verschillende niveau’s. Twijfel je? Stuur gerust een mailtje!

Wat kun je allemaal maken op naailes?

Voor de basis 1 cursus geldt een vast programma: je maakt een tas, een etui, een kussensloop en een vest of T-shirt. Hierin ben je vrij om stoffen te kiezen. Voor de eerste les wordt er een materiaallijst opgestuurd met stofsuggesties. De basis 2 en vervolg cursisten komen met hun eigen projecten, waarbij je natuurlijk kunt kiezen uit de stapels patroonbladen op de studio.

De naailessen zijn zeker niet gelimiteerd tot kleding! Denk bijvoorbeeld aan een boxkleed, kussenslopen, gordijnen, tassen, een dekje voor je naaktkat – je kunt het zo gek niet bedenken. Naast kleding voor jezelf kun je ook denken aan bijv. kinderkleding.

Daarnaast heeft cursusleider Mardie een speciale interesse in historische patronen. Denk je bijvoorbeeld aan een Venetiaanse jurk, of een Renaissance doublet voor je man/vader? Dan kun je bij Mardie’s groepen hier ook terecht.


Groepen

De groepen zijn gemengd beginner / vervolg. Jij start op jouw niveau.

  • Groep Woensdagavond 19:30-21:30 (Mardie)
  • Groep Donderdagavond 19:30-21:30 (Mardie)
  • Groep Zondagochtend 10:30-12:30 (Mardie)
  • Groep Zondagmiddag 13:00-15:00 (Mardie)

Inschrijven

De lessen van september t/m november zitten helaas vol! We starten in 2018 weer in januari. Wil je op de hoogte blijven van de data? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Mid-november ontvang je de data voor de nieuwe groepen.


Werk van cursisten


Cursussen bij Handwerkstudio Leiden

Prijzen zijn inclusief BTW, gebruik machines en fournituren, koffie, thee & snack. Sommige cursussen zijn exclusief materialen. Cursisten krijgen na inschrijving een lijst met benodigde materialen opgestuurd.

De lessen worden in groepen gegeven. Voor mogelijkheden omtrent privé-les, stuur een e-mail naar info@handwerkstudioleiden.com

Je kunt je eigen naaimachine meenemen (incl. gebruiksaanwijzing) of gebruik maken van de naaimachines op de studio.

Een week na de laatste les van de cursus is er een inhaalles gepland waarop 1 gemiste les kan worden ingehaald. Indien de cursist een 2e les mist kan deze worden ingehaald op de extra inhaallessen op zondagen 15:00-17:00, binnen de cursusperiode. Meer gemiste lessen zijn voor eigen rekening.

Inschrijving geschiedt na volledige betaling van het bedrag. Gelieve het bedrag binnen 14 dagen vanaf de factuurdatum over te maken.

Als je de cursus 7 dagen of langer voor de startdatum afzegt dan ontvang je het cursusgeld terug. Als je de cursus later dan 7 dagen voor de startdatum afzegt dan ontvangt je de helft van het cursusgeld terug. Je kunt geen geld terugkrijgen nadat de cursus is begonnen.

Advertenties