Moulage 2

Voor Moulage 1, de introductie cursus voor Moulage 2, klik hier

In de eerste Moulage cursus heb je geleerd een patroon te maken, van verschillende ruimtelijke vormen en van je eigen (boven)lichaam.

In de tweede moulage cursus staat je eigen lichaam centraal, we gaan het patroon aanpassen voor een top of jurk naar jouw keuze. Hoe ga je je patronen aanpassen zodat je ieder model voor jezelf kunt maken?

Mochten er speciale verrichtingen in je ontwerp zitten, bijvoorbeeld een blinde rits of een ingewikkelde zak dan zoek ik video tutorials voor je die je rustig stap voor stap door het proces heen helpen.

Informatie

Locatie: Handwerkstudio Leiden, Langegracht 72 Leiden (route)
Kosten: €135 inclusief BTW, materiaal en gebruik machines
Datum: 11 oktober t/m 8 november 2022
Tijd: 10:00 – 12:30

Docent: Saskia de Zee
Deelnemers: maximaal 5 personen
Enige naai vaardigheid is vereist voor deze cursus

Inschrijven: stuur een mailtje naar saskiadezee@telfort.nl o.v.v. “Moulage 2”.

Lesprogramma

We werken in een kleine groep van maximaal 6 personen zodat er genoeg tijd en aandacht is voor iedere deelnemer. De cursus duurt 5 weken.

Les 1: ontwerpen (+huiswerk)
Het begint allemaal met een ontwerp! In dit geval van een topje of een jurk. Dat kun je tekenen of als je daar niet zo goed in bent; plaatjes zoeken van modellen die je graag zou dragen.
We gaan weer heel goed kijken; waar moet je op letten?
We gaan ook fotograferen zodat je in het vervolg echt ‘op jezelf’ kunt tekenen.

Les 2: ruimte maken waar ruimte nodig is
Niet alle ontwerpen die je wilt maken zullen aansluitend om het lichaam zitten, zoals het basispatroon.
Hoe verander je het patroon zodat er ruimte komt waar het nodig is?

Les 3, 4 en 5:
Werken aan je ontwerp in ‘toile’ ofwel oefenstof om te zien of alles wat je bedacht en veranderd hebt ook klopt. Als je een paspop op je eigen maat hebt is dat handig maar zonder kan het ook. We passen alle modellen door tijdens de les zodat alle cursisten mee kunnen kijken.


Cursusleider

Saskia de Zee

Wie ben ik?

Na het behalen van mijn diploma aan de lerarenopleiding in de vakken tekenen en textiele werkvormen (1989) leek het me spannender om theater te gaan maken dan voor de klas te staan.

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring in het naaien van kostuums voor theater. Daarnaast heb ik special effects gemaakt voor film en reclame met textiel als specialisatie.

Tegenwoordig maak ik ook unieke kledingstukken van gerecycled materiaal omdat ik vind dat mode duurzamer moet worden. (www.etsy.com/nl/shop/LUREaLURE)

Mijn benadering van het naaien van kledingstukken is hier op gebaseerd. Ik kan goed patroon tekenen en weet veel van textiel. In mijn lessen leer je goed te kijken en door te leren naaien draag je bij aan een duurzamer levensstijl.

Etsy Shop | Facebook | Instagram

Foto’s