Kledingreparatie

Wil je graag leren naaien en heb je interesse om je eigen kleding te leren verstellen & repareren op de naaimachine? Kom dan naar onze nieuwste cursus voor absolute beginners! In les 1 leer je de basis van het naaien op de naaimachine, van inrijgen tot afstellen en de verschillende basissteken. In de andere lessen leer je verschillende versteltechnieken zoals een broek omzomen, een kledingstuk innemen, kleine en grote gaten dichten, knopen naaien en meer. 

Let op: wil je graag nieuwe kledingstukken maken uit bestaande (kapotte) kleding, volg dan de cursus Upcycling. Wil je kleding leren naaien uit stof aan de hand van naaipatronen? Volg dan de cursus Naaien voor Beginners. Heb je al naai-ervaring, stuur dan een mailtje en misschien kun je pas bij les 2 aanschuiven.

Informatie

Locatie: Handwerkstudio Leiden (adres & route)
Kosten: €95,- inclusief lesboek, oefenmaterialen, koffie / thee / koek (en eventueel gebruik machines op de studio)
Zelf meenemen: spelden, stofschaar, krijt of stofmarker, eventueel je eigen verstelwerk en / of naaimachine

Data: donderdag 4, 11, 18 en 25 augustus 2022
Tijd: 19:30 – 21:30

Inschrijven: stuur een mailtje naar handwerkstudioleiden@gmail.com!

Workshopleider

Mardie Feikens

Ik ben begonnen met naaien op mijn 15e en eigenlijk nooit meer gestopt. Ik ben begonnen met fantasy- en middeleeuwse kostuums voor Castlefest en Elfia. Sinds een paar jaar naai ik al mijn eigen kleding uit een duurzame overtuiging. Hier teken ik ook meestal mijn eigen patronen voor.

Sinds eind 2014 geef ik naailes bij Handwerkstudio Leiden, eerst aan beginners en nu aan gevorderden. Daarnaast geef ik ook diverse naai-gerelateerde workshops, van textielkennis tot lockmachine. Ik vind het leuk om je te helpen zelfvertrouwen te kweken om zo je eigen ideeën waar te maken!

Etsy shop | Instagram | Naaiblog