Contact

Handwerkstudio Leiden
Vollersgracht 14
2312VL Leiden

handwerkstudioleiden@gmail.com

Openingstijden op afspraak.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Over ons

Handwerk Studio Leiden is een studio waar mensen van alle leeftijden kunnen langs komen en handwerken. We geven een brede selectie aan cursussen die je kunt volgen om je handwerk vaardigheden te verbeteren of om nieuwe te leren. We hebben cursussen in onder andere upcycling, naaien, haken, breien en nog veel meer.

De Handwerkstudio wordt bezet door drie creatievelingen die bij elkaar zijn gekomen om hun kennis te delen in de vorm van cursussen en workshops.

Cursusleiders


caro@handwerkstudioleiden.com

Ik ben Caro en ik ben sinds 2010 zelfstandig boekbinder. Mijn werk bestaat voornamelijk uit maatwerkopdrachten voor particulieren en kunstenaars. Meestal zijn dat speciale boeken en albums, maar de laatste twee jaar ben ik me steeds meer gaan specialiseren in het maken van dozen.

In de Handwerkstudio ga ik workshops geven in haken en breien, en ook in het maken van boeken, stempels en dozen. In 2017 geef ik wekelijks op dinsdagen het Papieratelier met iedere week een andere les.

mardie@handwerkstudioleiden.com

Ik ben Mardie en geef de cursus naailes en de workshops lockmachine aan de Handwerkstudio. Ik naai al sinds mijn 14de en heb speciale interesse in historische kostuums. Creativiteit staat centraal in mijn leven, en ik ben altijd op zoek naar iets nieuws om te leren of om mijn vaardigheden te verdiepen. Ik vind het belangrijk om dingen zelf te kunnen en je eigen unieke draai te geven aan je leven en je kleding.

Naast naailes maak ik ook Japanse tasjes en accessoires. Bekijk mijn creatieve blog op: hanabachi.com

vierkdsc_0187

ama@handwerkstudioleiden.com

Ik ben Ama en ik geef Brei-en Haaklessen in de Handwerk Studio. Je kan me vinden onder de naam MissMinoes op Instagram en op brei-en haakplatform Ravelry.

Naast de moderne breiboeken heb ik thuis een aardige verzameling vintage patronen (jaren 40/50) staan. MissMinoes is ook de naam van mijn Etsy webwinkel waarin ik zelf ontworpen gebreide en gehaakte producten met een katten-thema verkoop.

Het leuke van breien en haken vind ik dat je met enkele basissteken al tot zoveel verschillende ontwerpen en technieken kan komen.

Foto_Siem

simone@handwerkstudioleiden.com

Ik ben Simone en ik werk sinds jaren als activiteitenbegeleider in de ggz. Ik begeleid groepen psychiatrische patiënten en doe dit door de ruimte te bieden voor creatieve mogelijkheden, zoals tekenen, schilderen, handwerken en handarbeid.

In de Handwerkstudio gaf ik workshops en cursussen op het gebied van naaien en kleding collage. Kleding collage is “oude” kleding nieuw leven inblazen, waardoor het weer leuk en draagbaar wordt of waardoor het simpelweg weer past.

Advertenties