Blog

Nieuws

Handwerkstudio Leiden Etsy Shop!

Met veel plezier mag ik de opening van de Handwerkstudio Leiden Etsy shop aankondigen! Je vindt er allerlei PDF patronen die je direct kunt downloaden, van tassen tot naaimachinehoezen. Geen gedoe met printen en plakken maar gewoon direct tekenen op ruitjespapier of op de stof! Bijvoorbeeld deze lockmachinehoes, die heb je zo in een middag… Lees verder Handwerkstudio Leiden Etsy Shop!

Fournituren, Naaien

Naalden voor de Naaimachine

Er zijn een heleboel verschillende naalden te krijgen, maar welke moet je nou kiezen? Vooral de beginnende naaier kan soms door de bomen het bos niet meer zien. Daarom heb ik in deze blogpost de belangrijkste naaimachine naalden verzameld, welke je wanneer gebruikt en hoe je ze moet herkennen. Nouja, deze dus! Ik zal je… Lees verder Naalden voor de Naaimachine

Uncategorized

Fijne Feestdagen van Team Handwerkstudio Leiden!

klik op de afbeelding om deze te vergroten Team Handwerkstudio Leiden wenst iedereen fijne feestdagen toe en een gezond en gelukkig 2021! Hierboven een greep uit de creaties van de naaicursisten van klas 2020.Ondanks dat we meer dicht zijn geweest dan open is er nog zoveel moois genaaid door jullie. We zien elkaar snel weer… Lees verder Fijne Feestdagen van Team Handwerkstudio Leiden!

Fournituren, Naaien

Wat heb je écht nodig om te beginnen met naaien?

Als je naar de fourniturenwinkel of -website gaat kun je overweldigd raken door alle materialen die te koop zijn. Maar wat heb je nu echt nodig om te beginnen met naaien? In deze blogpost deel ik onze materiaallijst voor de beginnerscursus naaien zodat je zeker weet dat je niets mist - en niet teveel koopt!… Lees verder Wat heb je écht nodig om te beginnen met naaien?

Fournituren, Naaien

Naaigarens

Als je net begint met naaien kunnen al die soorten naaigarens erg verwarrend zijn. Welke is nou het beste voor mijn stof? Moet ik speciale naalden gebruiken bij dit garen? En wat zijn die hele grote klossen die ik soms zie? In deze blogpost verdiepen we ons in de wereld van de naaigarens. Machinegarens Voor… Lees verder Naaigarens