Stoffen

5 Modestoffen voor de Lente & Zomer

Nu de dagen weer langer worden en de temperatuur stijgt (oké, op moment van schrijve sneeuw het in april!), denk je weer na over het naaien van leuke zomerse jurkjes. Welke stoffen zijn nu een beetje luchtig maar niet lastig om te verwerken? In deze blogpost deel ik 5 stoffen die ideaal zijn voor de (warme) lente en zomer.

Bij elke stofsoort link ik voorbeelden van o.a. Textielstad, Stoffenkraam en Stoffen Hemmers, maar er zijn natuurlijk veel meer (online) stoffenwinkels, dus kijk gerust rond op Internet.

Okergele linnen viscose van Textielstad

Linnen viscose

Linnen is natuurlijk dé zomerstof – verkoelend, rustiek en verkrijgbaar in allerlei kleuren. Toch is linnen niet de meest comfortabele stof, en daarom kun je gerust gaan voor een linnen / viscose mix. Viscose is een stof dat gemaakt wordt uit cellulosepulp van bijvoorbeeld houtsnippers. Het is dus een natuurlijke stof en draagt en ademt daarom fijn. De combi linnen viscose is ook in een boel leuke printjes te krijgen!

Linnen viscose bij De Stoffenkraam
Linnen viscose bij Stoffen Hemmers
Linnen viscose bij Textielstad

Batist broderie van Stoffen Hemmers

Broderie

De tem broderie slaat op de manier waarop een stof is geborduurd – let er dus op dat het materiaal zelf kan verschillen, bijvoorbeeld katoen broderie, viscose / katoen broderie etc. Mijn advies is om zulke natuurlijk mogelijke stoffen te gebruiken voor lente- en zomerprojecten.

Broderie is weer helemaal terug, en wie wil nu niet zo’n romantische geborduurde zomerjurk met een pofmouw of volant langs de zoom? Vooral het batist broderie van Stoffen Hemmers is een perfecte keuze voor o.a. bloesjes.

Broderie bij De Stoffenkraam
Broderie bij Stoffen Hemmers
Broderie bij Textielstad

Bamboe tricot bij Textielstad

Bamboe tricot

Een nieuw materiaal is sinds kort op de markt: bamboe! Het is eigenlijk “gewoon” viscose maar dan gemaakt van bamboevezels, die bij de teelt minder water en pesticiden nodig hebben. HEt resultaat is een fijne, zachte, soepel vallende maar ook ietwat dunne stof. Bamboe tricot is ideaal voor ondermode zoals hemdjes en driekwart leggings, maar ook voor bijv. een dun T-shirt.

Bamboe tricot bij De Stoffenkraam
Bamboe tricot bij Stoffen Hemmers
Bamboe tricot bij Textielstad

Viscose crepe van Stoffen Hemmers

Viscose crepe

Een licht doorschijnende, soepel vallend alternatief voor zijde crêpe is viscose crêpe! Door het onregelmatige oppervlak van de crêpe krijg je een bijzonder effect, en de stof valt er ook soepel door. Viscose crêpe komt in een scala aan kleuren en printjes. Als je wat meer betaalt voor viscose crepe krijg je ook een betere kwaliteit, dus kijk vanaf ongeveer €7,- de meter. Of bestel bij twijfel een stofstaaltje (altijd goed)!

Viscose crêpe bij Textielstad
Viscose crêpe bij Stoffen Hemmers
Viscose crêpe bedrukt bij Royal Look

French Terry van Stoffen Hemmers

French Terry

Deze stof wordt ook wel zomersweat genoemd – het wordt op vergelijkbare manier gebreid als sweatstof (zie ons blog over herfst- en winterstoffen). Echter worden de lusjes aan de achterkant niet doorgeknipt of geruwd, maar zo gelaten. Daardoor is French Terry wel warm, maar niet te warm. Ideaal dus voor een trui of vest die je aan kunt doen tijdens de koelere avonduren.

French Terry bij Stoffen Hemmers
French Terry bij Textielstad
French Terry bij De Stoffenkraam


Dit waren ze weer – 5 modestoffen voor de lente en de zomer? Heb jij er een gemist? Laat het me weten in een comment.

Advertentie