Nieuws, Verhuizing

Studio weer open vanaf 15 juni 2020

Vanaf 15 juni is de Handwerkstudio weer geopend voor cursussen en workshops! We zijn 3 hele maanden gesloten geweest vanwege het coronavirus, waardoor bijeenkomsten van meer dan 3 personen verboden waren. Nu op 15 juni een aantal opleidingen van de MBO’s en HBO’s weer opengaan zien wij dit als goed moment om mee te doen.

Nieuwe locatie

In april zijn we verhuisd naar het Stadsbouwhuis, een voormalige dependance van de gemeente Leiden. Het pand is nu getransformeerd naar De Groene Woondiversiteit, een initiatief van de Gemeente Leiden en leegstandsbeheerder Villex. Hier kunnen (student)huurders en ondernemers elkaar vinden op het geboed van duurzaamheid, wonen en werken. Handwerkstudio Leiden past hier perfect tussen, en we gaan ook zeker ons aanbod aan duurzame cursussen en workshops uitbreiden.

De ruimte is verdeeld tussen Mardie van Handwekstudio Leiden, Saskia van LUREaLURE en Caro van HonOriginal. Nieuw bij ons is Jaap de Raat, kunstenaar en fotograaf die werkt met bijzondere technieken zoals cyanotypie. Ook hij zal in de toekomst workshops geven. Is weer eens iets anders dan naald en draad! Naast de huurders geven ook Elzemieke, Alieke, Wilma en Alice gastlessen in o.a. naaien voor beginners, quilten en breien.

Coronamaatregelen

In juni en juli gaan we de cursussen van maart / april afmaken, uiteraard met de gepaste corona-maatregelen. Zo heeft iedere cursist nu een eigen kniptafel en een vak van ongeveer 2 x 2 meter waarin ze op 1,5 meter afstand van elkaar en de cursusleider kunnen werken. Daarnaast hebben we een beamer zodat we ook die hele gedetailleerde dingetjes kunnen laten zien. Er is ook schoonmaakspray en handgel aanwezig.

Vanaf september starten de inschrijvingen voor de naaicursussen weer, dus schrijf je in voor de nieuwsbrief als je niks wilt missen!

Advertentie