Patroontekenen Rok & Tuniek

Wil jij leren patroontekenen? Veel mensen lopen vast op de naaipatronen uit patroonmagazines zoals Knipmode. De maten kloppen niet of het radeerblad geeft je een spontane migraine. Voor wie het net even anders wil doen en een perfect patroon zoekt kan terecht bij Saskia van LUREaLURE! Zij heeft een simpel te begrijpen techniek ontwikkeld om die perfecte rok of tuniek te tekenen aan de hand van je eigen maten. En vanaf april zijn deze ook in de avonden te volgen.

 

il_fullxfull.1502705180_e9x8

Patroontekenen Rok

Do 4, 11, 18 april 2019 (19:30 – 21:30) – €75 inclusief oefenmateriaal

In de cursus teken je allereerst een eenvoudige rechte of iets uitlopende rok op eigen maat. Dit rokje maak je als oefenmodel in katoen. Vervolgens leer je hoe je een tailleband op zet, een rits inzet en verschillende soorten splitten toepast.n Ook behandelen we het inzetten van voering.

Dit basis patroon kun je gebruiken voor allerlei andere rokken; we kijken naar de wijzigingen in het basis patroon voor andere modellen.

We gaan niet teveel rekenen en het doel is te begrijpen hoe we een eenvoudig patroon tekenen. Uiteindelijk maak je een rokje op eigen maat in een stof naar keuze.

Meer informatie vind je hier. Inschrijven via email aan saskiadezee@tiscali.nl

il_570xn.1480013812_exc9

Patroontekenen Tuniek

Do 2, 9, 16 mei 2019 (19:30-21:30) – €75 inclusief oefenmateriaal

Een tuniek is een simpele jurk die meestal iets ruimer valt en ook gedragen kan worden op een legging of een broek. In de cursus teken je een eenvoudige tuniek met een aangeknipte mouw op je eigen maat. Je gaat deze tuniek maken in simpele tricot of geweven stof, met of zonder zakken.

Vervolgens leer je hoe je dit basispatroon kunt aanpassen naar andere modellen.
Ook besteden we aandacht aan de afwerking van de hals, zomen en mouwen.

Deze cursus is geschikt voor de beginnende naaister.

Meer informatie. Inschrijven via email aan saskiadezee@tiscali.nl

 

Advertenties