Workshop Haken

crochet_hand_labor_craft_works_homemade_wool_woollen_structure-935767.jpg!d

Heb jij altijd al willen leren haken? Van sjaals en mutsen tot schattige knuffels, je kunt bijna alles haken wat je ook kunt breien. Zelf vind ik haken heel ontspannend voor de televisie als je toch iets met je handen wilt doen. Wilma haakt en breit al jaren en wil graag haar kennis met jou delen. Daarom hebben we een workshop haken ingepland op de een-na-laatste zondag in maart!

Photo from Mardie Feikens(2)

Haken doe je door lusjes in elkaar te laten grijpen zodat er een dicht stiksel ontstaat. Je kunt verschillende steken maken, zoals deze popcorn steek met 5 steken in 1 lus, of gewoon simpele stokjes als je net begint.

Photo from Mardie Feikens(1)

Of je kunt een sampler maken en allerleu steken uitproberen! Hier is Wilma’s sjaal die door het kleurverloop en gebruik van verschillende steken een hele mooie structuur heeft gekregen.

Photo from Mardie Feikens

Dit is ook weeer een mooie steek, de stersteek. In de workshop haken leer je de basissteken van het haken, zodat je daarmee verder kunt naar wat moeilijkere steken.

Tijdens de workshop leer je de basis van het haken – o.a. de verschillende steken (losse, vaste, halve vaste, stokje, half stokje etc.), beginnen in een magic ring en welk garen je kunt gebruiken voor welk project.Je kunt gebruik maken van de haaknaalden en oefengarens op de studio, of je eigen materialen meenemen.


Workshop Haken

Locatie: Handwerkstudio Leiden, Telderskade 46 Leiden (lokaal 10)
Datum: zaterdag 23 maart 2019
Tijd: 10:00 – 12:00

Kosten: €22,50 inclusief haaknaalden, oefenmaterialen, koffie/thee/koek
Er is ruimte voor minimaal 6, max. 8 deelnemers.

Inschrijven: stuur een mailtje naar handwerkstudioleiden@gmail.com!


breien (Large)Workshopleider: Wilma Breijer

Ik ben Wilma en ik brei al sinds mijn 5e jaar. Dit leerde ik van oma. Het duurde tot mijn 11e totdat er een eerst product werd geleverd: een zwarte trui met V-hals. Daar was ik heel trots op. Daarna heb ik nog vele andere truien, vesten, sjaals, omslagdoeken en ook sokken gebreid. Graag leer ik jou hoe je zelf jouw eigen creatie kan maken.

Ik hoop je te zien op de workshop!

Wilma

 

Advertenties