Verslag Kreadoe 2018

ffff

Eind oktober was het weer zover: de grootste creatieve beurs van Nederland, de Kreadoe! Nu moet ik tot mijn schaamte bekennen dat ik er nog nooit geweest was, hoewel ik het natuurlijk wel kende. Gezien het ook goed bereikbaar is met de trein en mijn vriendin Alyssa van Stitchonomy een kraampje had, had ik geen excuus meer om niet te gaan.

Ik ging samen met een andere vriendin Femke (@femmelot) en we wilden niet TE vroeg, maar daar kregen we spijt van! We waren expres op vrijdag gegaan, denkende dat we daarmee de drukte zouden kunnen omzeilen…

dav

We liepen dwars door de mensenmassa naar Alyssa’s kraam, die een mooie hoekplek had vlakbij het Cupcake theater. Nu was dit stiekem al mijn 2e dag op de beurs omdat ik haar donderdag al had geholpen, maar veel verder dan deze 9m2 was ik niet gekomen.

dav

Het Cupcake Theater was heel leuk opgezet,  met een soort massa-workshop in fondantfiguurtjes maken. Ik was nogal verrast door de vele kraampjes met bakspullen, uiteraard is dat ook heel creatief als je deze diertjes ziet.

dav

De stand van Sugaridoo stond ook in een hoek en was een zoet feest van felle kleuren wol en stof. Ik had haar boek Once Upon a Pixel al voor mijn verjaardag gekregen dit jaar, anders had ik die zeker aangeschaft bij deze stand.

dav

De gehaakte kippen maakten me ook heel erg blij!

dav

De Kreadoe is altijd 5 dagen dus veel mensen hadden uitgepakt met hun kraam. Dit kastje was helaas niet te koop! Verder was dit een heel erg leuk kraampje met veel vintage ogende stationary. Ik heb helaas de naam niet opgeschreven…

sdr

Femke was op zoek naar specifieke Kerst-stempels voor haar moeder. Onderweg kwamen we deze prachtige techniek tegen waarbij je stempels combineert met aquarel. Ook zie je dat de dame op de foto live aan het werk was – dat zagen we hier en daar nog meer en het brengt wel een gesprek op gang (en in dit geval een aankoop van Femke!).

sdr

Deze pagina was heel erg mooi geschilderd!

dav

Het Wolplein was het hart van de 2e hal, en mijn hemel wat een enorme stapel wol! Ik was wel van plan om 15-20 nieuwe wolletjes te kopen, allemaal hetzelfde merk omdat ik het anders irritant vind, maar ik verloor compleet het overzicht. Ik heb daarom op de beurs ook geen wol gekocht…

dav

Nu komen we bij mijn favoriete kraam van de hele beurs. Zwanette’s Sprookjesatelier, met een aantal Kerstdiorama’s. Ik heb altijd al een zwak gehad voor miniaturen, en deze hele kraam was een feest om te bekijken! Ik denk dat we er wel een half uur, veertig minuten hebben gestaan om te grabbelen in de bakken met miniaturen.

dav

Dit is toch magisch!

dav

Een diorama in een oud kratje, heel leuk bedacht!

dav

Dit was mij op donderdag al opgevallen: sterretjesfolie, een soort plastic wat het licht vervormd in een ster-effect. Het leek mij leuk om dit te kopen voor mijn moeder, die ieder jaar haar grote glazen vaas versierd met kerstballen en lampjes.

dav

Hier zie je het effect met gekleurde lampjes. Heel leuk! Je vind er meer van op de website van de standhouder Create &Joy.

sdr

Hier een workshop in actie. We hadden een lijst gemaakt van onze top 5 workshops, erop mikkend dat we er 3 zouden volgen, maar er was ZOVEEL te zien dat we met moeite de 3 hallen door zijn gelopen. Volgend jaar gaan we of eerder, of twee dagen.

dav

Mijn tante Wilma van Proline Deco haakt vaak tassen voor zichzelf of als kado. Dit leek me wel een ambitieus project voor haar voor volgend jaar!

dav

Op zaterdag heb ik ook nog geholpen in de kraam van Alyssa, en daarbij mijn eerste punch werkje gemaakt! Het was een stuk leuker dan ik dacht, om te experimenteren met verschillende wolletjes. Ze heeft deze punch needles ook te koop in haar shop, inmiddels zijn die weer online want ze was helemaal uitverkocht op de Kreadoe!

Al met al was het een heel leuk uitstapje en hebben we veel nieuwe hobbies gezien. Toch heb ik niet zoveel gekocht, omdat ik natuurlijk vooral naaister ben en er niet veel naai-gerelateerde kramen waren. Als ik beter had nagedacht welke wolletjes ik nodig heb had ik waarschijnlijk het halve wolplein leeg gekocht! Dat is dus echt een tip voor mezelf voor volgend jaar, om een “boodschappenlijstje”te maken. Nu ik weet wat er zoal staat zal ik dat ook zeker gaan doen.

Ben ij dit jaar ook naar de Kreadoe geweest? Wat vond jij de leukste kraam?

 

 

%d bloggers liken dit: