Verhuizing

Verhuisd naar Ballonpad

Beste handwerkers,

we hebben weer een tjokvolle blogpost voor jullie! Nieuwe cursussen, nieuwe teamleden en een nieuwe locatie. Lees hieronder meer!

Verhuisd! + Openingsborrel nieuwe locatie – zo 8 april 16:00-17:00

Handwerkstudio Leiden is verhuisd! Vanaf heden vind je ons aan het Ballonpad in de oude basisschool vlakbij station Leiden Centaal. We hebben daar lokaal 9 en lokaal 13 in gebruik. Het Ballonpad is een anti-kraak locatie, maar we hopen natuurlijk dat we er nog mááánden kunnen blijven!

We nodigen jullie graag uit voor een openingsborrel op zondag 8 april van 16:00-17:00 om het nieuwe pand te bekijken en kennis te maken met de nieuwe teamleden. Je kunt je eventueel via Facebook aanmelden voor de borrel (en neem vooral iets lekkers mee!).

Nieuwe teamleden Handwerkstudio Leiden

Handwerkstudio Leiden deelt haar lokalen nu met drie andere creatieve Leidse ondernemers. Lees hier meer over ze:

​Alyssa – Stitchonomy

stitchxonomy.com

Ik ben Alyssa, een 27 jarige ontwerpster, maakster en freelance vertaalster. Ik verkoop digitale borduurpatronen, borduurpakketten en bijbehorende fournituren in mijn webshop. De naam Stitchonomy refereert naar zowel het Engelse stitch (borduursteek) als de uitgang -onomy wat een systeem van kennis over een bepaald onderwerp betekent. In de zomer van 2016 was ik Feature Designer in het Amerikaanse Cross Stitch & Needlework Magazineen sindsdien zijn er verschillende ontwerpen verschenen in internationale borduurmagazines.

De missie van Stitchonomy is om iedereen aan het borduren te krijgen door frisse en hippe ontwerpen. Zo kun je bij Stitchonomy terecht voor zowel eigen ontwerpen als andere internationale merken. We hebben ook alles alles wat je nodig hebt om zelf een leuk borduurproject te maken. Veel borduurplezier!

Rosa – Rozel | De Cartograaf

doumarosa.nl / decartograaf.com

Ben jij een wereldreiziger? En ben je daar gepassioneerd over, wil je dat ook graag laten zien aan anderen? Bij ‘De Cartograaf’ vind je originele travel gifts, gemaakt van oude kaarten. Niet alleen delen van oude landkaarten, maar ook stadsplattegronden van grote steden zijn grafisch gezien prachtig. Alle producten zijn in eigen beheer bedacht en ontwikkeld. Zo haal je dus altijd een uniek cadeautje in huis voor een reiziger of gewoon voor jezelf!

​​Saskia – LUREaLURE

lurealure.etsy.com

Ik ben kostuum en decorontwerper voor theater. Ik vind het heerlijk om dingen te maken en met materiaal te spelen. We zijn zo rijk, er is zo’n overvloed aan materiaal. Ik weet zeker dat we veel meer met het materiaal om ons heen kunnen dat dat we nu doen.

Saskia maakt naast theaterkostuums ook rokken, kussenslopen en andere items van tweedehands borduurwerken. Dit doet ze in haar atelierruimte in lokaal 9 aan het Ballonpad, waar ze ook in opdracht werkt. In april zal ze een cursus moulage geven bij Handwerkstudio Leiden.

Onze oude teamleden Caro (honoriginal.wordpress.com) en Mardie (hanabachi.com) zijn er ook weer bij.

Afscheid Simone & Ama

Bij de nieuwe vorm hoort helaas ook afscheid. Haak- en breier Ama blijft nog wel aan de Studio verbonden, maar zal in de komende tijd geen cursussen geven. Naaijuf Simone gaat zich helemaal focussen op haar nieuwe baan wil graag een afscheidswoord met jullie delen:

Na 2 jaar Handwerkstudio Leiden stopte in mei 2017 het avontuur voor mij al. Het was tijd voor nieuwe uitdagingen.
Weer een jaar later, op 1 april 2018 valt voor mij het doek als Handwerkstudio Leiden-juf definitief!
Ik heb met heel veel plezier samen gewerkt met Mardie en Caro en later ook met Ama.
Het lesgeven was zeer intensief maar vooral heel leuk en leerzaam en ik wil via deze weg iedereen bedanken die het vertrouwen heeft gehad om cursussen en workshops in de Handwerkstudio te volgen.
Tot ziens en blijf vooral creatief bezig!

Groetjes, Simone

Cursussen & workshops

Moulage

Moulage is kort gezegd patronen maken in 3D. Uitgaande van een ruimtelijke vorm leer je hoe je er een papieren patroon van kunt maken, dat perfect past. Handig als je kleding maakt en niet van het rekenwerk houd wat bij patroontekenen hoort. Meer informatie en inschrijven.

​Naailes

Helaas zitten de naailessen van april alweer vol! Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer er een plek voor je vrijkomt? Schrijf je dan in voor de wachtlijst! Bekijk hier ook alle informatie over de nieuwe vorm van naailessen die vanaf heden gegeven worden. In mei en juni komen er weer een paar plekken vrij (zolang we nog mogen blijven in ons anti-kraakpand natuurlijk). In juli worden er geen naailessen gegeven i.v.m. zomervakantie. In augustus 2018 hopen we weer terug te keren met naailessen, al dan niet in een nieuwe ruimte.

Tot ziens op Handwerkstudio Leiden!