De Grote Sinterkerst Workshop!

Sinterkerst.png

Dit jaar organiseren Caro, Mardie en Simone een drietal “Sinterkerst” workshops. De Etsy Craft Party eerder dit jaar was echt druk bezocht, en we denken dat dit deels te maken had met de meerdere kleine workshops die we aanboden. Niet drie uur lang hetzelfde, maar kiezen welke je het leukste vond (of gewoon alles achter elkaar door doen).

Tijdens de Sinterkerstworkshop zijn er drie mini-workshops te volgen. Doe er een, doe er twee of doe ze alledrie en ga naar huis met zelfgemaakte versiering en/of kado’s! Tussen 13:00 en 17:00 kun je inlopen en van workshop wisselen. Iedere workshop duurt ongeveer een uurtje (lees: voldoende tijd tussendoor om thee te leuten). Jebetaalt €15 voor de hele middag en kunt dan tussendoor vrijelijk wisselen. Dit is inclusief materialen, koffie, thee en pepernoten!

Kun je de 28ste niet? Op de 12de van December geven we deze workshop nog een keer! Maar dan… geen Sint… Tenzij de pakjesboot 6 december stukgaat…

Meer info: https://handwerkstudioleiden.com/sinterkerst

Workshops

IMG-20151113-WA0001
Workshop 1: Tweedimensionaal Droogvilten 

Simone leert ons droogvilten op het platte vlak. Zoals een van de cursisten zei: “vilten klinkt als kleine paardjes!”. Je prikt namelijk met een prikker herhaaldelijk in op de losse wol, die daardoor vervilt. Simone gaat je laten zien hoe je vormen en kleuren kunt combineren tot een gaaf lapje. Bovenstaand voorbeeld is een kat in een sneeuwlandschap. Je kunt het lapje verwerken in workshop 3 tot handwarmer.

12274589_1047795941949215_3993131903217260719_n

 

Workshop 2: Stempels, Slingers en Pakpapier

Caro stroomt over van de ideetjes en kan een heleboel verschillende dingen. Waarom zou je ook kiezen! We gaan bij Caro stempels snijden waarmee we ons eigen inpakpapier kunnen stempelen. Kijk naar deze heerlijke chocoladeletters als voorbeeld! Ook kunnen we de stempels gebruiken om papieren slingers te bedrukken, die we zelf gaan vouwen uit gerecycled papier. Of we vouwen een desk organiser, of origami… Is jouw boom wel groot genoeg voor al die versieringen?

20151112_175215

Workshop 3: Geurende Handwarmers

Mardie heeft altijd koude handen en lijdt aan winterdipjes, dus alles wat haar blijer kan maken is welkom. In de zakken van haar winterjas zitten standaard twee zelfgemaakte handwarmers, rijkelijk besprenkeld met sinaasappelolie. Tijdens deze workshop leer je zelf een handwarmer naaien die je thuis in de magnetron kunt opwarmen. Qua geur kun je kiezen uit lavendel, eucalyptus (goed tegen een verstopte neus), sinaasappel en kaneel. Of sprenkel er thuis je lievelingsparfum op.

Inschrijven

Stuur een mailtje naar info@handwerkstudioleiden.com met de volgende gegevens:

Onderwerp: Sinterkerstworkshop 28-11
Voor- en achternaam:
E-mail adres:
Opmerkingen:

Advertenties