Programma Mei 2015

Naast naailes biedt Handwerkstudio Leiden ook een cursus en een workshop in Upcycling, en een leuke brei- en haakcursus voor beginners (gevorderden ook welkom)!

Upcycling; van oud naar nieuw! 

Misschien ben je afgelopen week tijdens Koningsdag op een vrijmarkt geweest en je verbaasd over de hoeveelheid oude kleding die wordt aangeboden. Wellicht heb je er zelf ook gestaan en moest je de IKEA-tas vol met niet meer gedagen kleding weer terug op zolder stouwen. Dat jurkje is nog best leuk, maar ja, te klein/kapot/niet meer helemaal jouw stijl… Gooi het niet weg, maar upcycle het!

Upcycling is een variant van recyclen – van iets ouds en/of ongebruikts maak je voor jezelf iets nieuws waardoor je het niet weg hoeft te gooien.

Vooral kleding is hier erg geschikt voor omdat je vaak met een paar simpele aanpassingen iets weer jaren mee kunt laten gaan. Check je kledingkast eens op kleding die:

Rok gemaakt van oude stropdassen.
Rok gemaakt van oude stropdassen.
  • alleen nog emotionele waarde heeft, of:
  • niet meer past maar nog wel helemaal goed is, of:
  • een jurkje is dat je liever als rok zou dragen, of:
  • kapot is maar waar je geen afstand van kunt doen, of:
  • als e het überhaupt zonde vindt om dingen weg te gooien;

… misschien is het dan een goed idee om je kledingstukken te upcyclen! 

In de cursus upcycling vanaf woensdag 20 mei leer je niet alleen naaivaardigheden, maar ook een inzicht in hoe je jouw oude kleding naar eigen smaak kunt aanpassen en passend maken, kleurkeuzes, stofkeuzes etcetera. Deze cursus is ook in workshopvorm voor een vriendinnendagje, of als Moederdagskado voor jou en je moeder. Na een cursus of workshop upcyclen ga je naar huis met een opgefriste garderobe, en; upcycling is hartstikke duurzaam.

Meer informatie? Ga naar de Upcycling pagina of stuur een mailtje naar simone@handwerkstudioleiden.com!

Breien en Haken voor Beginners (én Gevorderden)

CDTXScEVIAA1XUxWil je leren breien en/of haken? Of heb je het ooit geleerd maar je weet niet meer zo goed hoe het ook alweer moest? Vanaf maandag 11 mei geeft Caro de cursus breien/haken voor beginners. Je leert in 8 lessen basisvaardigheden als opzetten, recht/averecht breien, meerderen en minderen, wisselen van kleur, afkanten e.d. Als je dit al kan, leer ik je wat moeilijker technieken als rondbreien, kleuren inbreien, duimspie/vingers maken. Ik heb zelf patronen die je kunt breien of haken, maar je mag ook eigen patronen meenemen. Geef bij het inschrijfformulier even aan wat je wel/niet kan, dan houd ik daar rekening mee.

Meer informatie? Bekijk de Brei/Haak pagina of stuur een mailtje naar caro@handwerkstudioleiden.com!

Advertenties